Előválasztási aktualitások, 2021. szept. 28.

Az elmúlt napokban számos poszt jelent meg a Vox Populi blogon az előválasztások témájában. A legfrissebb most vendégszerzőnk elemzése arról, hogy vajon nőhet-e a képviselőnők aránya a parlamentben a sok férfi között az előválasztások eredményeként? Nem lövöm le a poént, itt olvashatja a cikket a részletes számadatokkal.

A választási részvételt is folyamatosan nyomon követtük, az összes résztvevők számát valamivel 600 ezer felé várom most (ez kb. az összes választásra jogosult 8 százaléka, a 2018-ban az ellenzékre szavazók durván negyede, és megfelel a hasonló jellegű csak sokkal kedvezőbb körülmények között korábban megrendezett európai (francia és olasz) országos előválasztások részvételi arányának – a német adatok lényegtelenek, mert ott csak a párttagok igen szűk, Németországban a lakosság kb. 2 százalékát kitevő csoportja szavazhatott). Fenti ábránkkal együtt itt találhatja meg a részletes napi adatokat online-sátras bontásban.

Ha pedig az előválasztások elektronikus rendszereit ért szeptember 18-i hackertámadás lehetséges motivációja,célja, elkövetője és lehetséges hatása érdeklik, akkor arról itt tájékozódhat abból a posztunkból, ami még minden más találgatás és háttérinfó megjelenése előtt látott napvilágot, de azóta se kellett még átszerkeszteni. Emitt pedig a támadás és annak kivédhetőségével kapcsolatos viták kifejezetten politikai tanulságait foglaltuk össze.

Végül naprakész összefoglalónkat a választási közvélemény-kutatások állásáról itt találja meg.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.